Transport zbiorników
Gastronomia: rozładunek i wprowadzenie czterech zbiorników
„Stoi w Monachium stary browar dworski” – któż nie zna słów tej popularnej pieśni? Historyczny browar i piwiarnia to jeden z najbardziej znanych na świecie niemieckich lokali gastronomicznych. Lokal co roku odwiedzają tysiące gości z całego świata, rozkoszując się bawarskim piwem. Obsługa takiej liczby gości wymaga odpowiedniej infrastruktury technicznej. Zlecenie dla firmy SCHOLPP obejmowało pomoc w transporcie nowych zbiorników.
Plan zakładał rozładunek i wprowadzenie czterech nowych zbiorników do piwnic zabytkowego browaru. Ze względu na pojemność zbiorników wynoszącą 12 000 litrów, pięć metrów długości i dwa metry średnicy ich transport wymagał szczególnego wyczucia. Nie było zbyt dużego pola manewru: wąski otwór w budynku do wprowadzenia zbiorników, opuszczenie do piwnicy, transport poprzeczny wąskimi i niskimi korytarzami piwnicznymi. Kierownictwo projektu ze Stuttgartu jako jedyne z zapytanych znalazło rozwiązanie techniczne umożliwiające wprowadzenie zbiorników.
Podczas obchodzenia się ze zbiornikami, których masa wynosiła od 1,5 do 2 ton, konieczne było zachowanie odpowiedniej precyzji. Duże doświadczenie w transporcie zbiorników, zwrotny wózek teleskopowy i mocny maszt podnośnikowy TG 120 z wciągnikami łańcuchowymi złożyły się na tercet gwarantujący powodzenie tego przedsięwzięcia. W ciągu pięciu dni wprowadziliśmy wszystkie cztery zbiorniki i ustawiliśmy precyzyjnie w ich docelowym miejscu.
Staatliches Hofbräuhaus Monachium
Przemysł:Budowa maszyn
Rodzaj projektu:Projekty regionalne
Przegląd:Rozładunek i wprowadzenie czterech zbiorników o pojemności 12 000 l (długość 5 m, średnica 2 m, masa od 1,5 do 2 t)
Zastosowana technika:Maszt podnośnikowy TG 120, wciągniki łańcuchowe, wózek teleskopowy (3,5 t)
Cechy szczególne:Ograniczone warunki przestrzenne w zabytkowym budynku
Osoba kontaktowa:Czy masz konkretne pytanie na temat tego projektu? Następnie skontaktuj się z nami tutaj.